Prvi pregled je besplatan!

Rezervirajte svoj prvi pregled – POTPUNO BESPLATNO! Svakom pacijentu osiguran je besplatan prvi pregled sa svrhom postavljanja dijagnoze i izrade plana terapije. Prilikom prvog pregleda pacijenti imaju mogućnost upoznati stomatologa i pojasniti svoje problem. Također, mogu se informirati o zahvatima, materijalima, raspitati se o dinamciji terapije te zatražiti ponudu od strane liječnika.
Kontaktirajte nas
 

Opća dentalna medicina

Higijena zuba i usne šupljine je važna zbog prevencije različitih oboljenja kao što su karijes, gingivitis, parodontopatija i sl. Svrha oralne higijene je smanjenje količine patoloških agenasa u ustima, a osnovni cilj je uklanjanje i sprečavanje formiranja zubnog plaka, koji se uglavnom sastoji od bakterija. Profesionalno čišćenje se obavlja uz pomoć raznih stomatoloških instrumenata koji pomažu uklanjanje naslaga zubnog kamenca sa zuba.

Kako bi Vam osigurali lijepi osmijeh, naš tim stručnjaka će Vam individualno pristupiti i pomoći u rješavanju trenutnih problema.

Zubna protetika

Zubna protetika dio je medicine fokusiran na nadomještanje izgubljenih zuba. Potpuna (totalna) proteza nadomješta nedostatak zuba kod potpune bezubosti. Preporučuje se samo kao alternativno ekonomično rješenje za saniranje bezube čeljusti kada ugradnja implantata nije moguća. Karakteristike mobilne proteze su loša estetika, postupni gubitak kosti te loša funkcionalnost.

Djelomične (parcijalne) proteze koriste se kada pacijentu nedostaje nekoliko zubi, ali ne svi. Izrađuje se u slučaju ako ne postoji mogućnost izrade mosta ili ako se pacijent odluči na jeftiniji mobilni nadomjestak. Proteza može biti cijela izrađena od plastike s kopčama, te od metala i plastike s kopčama ili s preciznim zglobnim vezama.

Zubne krunice i mostovi su protetski nadomjestci koji služe za estetsku i funkcijsku rekonstrukciju. Mogu se postavit na prirodne brušene zube ili na ugrađene zubne implantate kako bi njima zatvorili otvor koji je nastao u zubnom nizu.


Oralna kirurgija

Oralna kirurgija kao grana stomatologije obuhvaća različite kirurške zahvate u oralnoj šupljini pacijenta.

Najčešći zahvati oralne kirurgije su ekstrakcija umnjaka i komplicirano vađenje zuba ili zaostalog korijena zuba. Zahvati koje dodatno obuhvaća su uklanjanje vrška korijena zuba, uklanjanje impaktiranih i retiniranih zubi kao i cista u čeljusti. Osim spomenutog, moguće je dogovoriti i transplantacija ili regeneracija kosti.

Svi se zahvati provode u lokalnoj anesteziji i potpuno su bezbolni za pacijenta.


Implantologija

Kada pričamo o implantologiji, možemo čuti različita mišljenja, no ono što je svima u zajedničkom interesu je da sami implantat treba na najbolji način zamjeniti prirodni zub. Dentalni implantati povećavaju kvalitetu života, pridonose očuvanju vaših prirodnih zubi te preveniraju povlačenje kosti.

Implantat je mali vijak koji se ugrađuje u kost gornje i donje čeljusti i služi kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Riječ je o “umjetnom” korijenu, izrađenom od plemenitog metala titana, koji je najbiokompatibilniji materijal za ljudsku kost.

Dok se implantat ugrađuje u ljudsku kost kao zamjena za korijen, štift se stavlja u korijen postojećeg zuba kako bi se zub nadogradio ukoliko je prekratak. Ugradnja implantata je danas najmodernije rješenje za sve oblike bezubosti od pomanjkanja jednog zuba do nedostatka svih zubi.


 

Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi terapijom patoloških procesa u zubnoj pulpi, koja zubu daje vitalnost opskrbljujući ga osjetnim živcima i krvnim žilama.

Kod upaljenog zubnog živca, zub se da konzervirati tako što se upaljeno meko tkivo u živčanoj šupljini izvadi specijalnim ručnim ili strojevnim instrumentima, živčani kanali očiste i dezinficiraju koliko je moguće i ispune. Ukoliko prvi pokušaj ne bude uspješan (pacijent je bez boli i vidljivih posljedica upale (osteoliza) na roentgenskoj snimci), postoji mogućnost endodontske revizije- vađenja prvog punjenja i izrade novog. Treća mogućnost, kad se klasičnom endodoncijom ne može postići cilj, je kirurška resekcija vrha korijena zuba.